Recept: Jáhlový nákyp s kustovnice (goji)

(Recept a foto od Alenky)

jáhlový nákyp s kustovnice (goji)

  • 60g kustovnice (2 hrstičky)
  • 100g pšena
  • 500ml polotučného mlieka
  • 100g medu, alebo cukor (4-5 lyžíc)
  • 3 vajíčka
  • 80g masla
  • soľ

Príprava:

Pšeno najprv prepláchneme a viackrát sparíme vriacou vodou, aby sme odstránili ich horkastú chuť. Potom vložíme pšeno do osoleného mlieka a varíme do mäkka cca 30min. (Vznikne kašovitá hmota). Do horúcej kaše pridáme med, maslo, premiešame a necháme vychladnúť.

Do vychladnutej kaše pridáme 3 žĺtky, cukor (ak sme už nesladili medom) a kustovnicu (goji). Následne pomaly vmiešame sneh z 3 bielkov. Hotovú zmes vložíme do starostlivo vymastenej formy maslom a necháme piecť vo vopred vyhriatej rúre 150 ° C cca 45 min.

Na tanieri možno ozdobiť a přichutit medom, sirupom podľa vlastnej chuti.