Recept: Kórejske kurča (kurča so ženšenom, Samgyetang)

Kórejskej kura (kurča so ženšenom, Samgyetang)

Ženšenové kurča je kórejská národná špecialita a jedná sa o vysoko povzbudzujúce jedlo. Pre Kórejčanov je ženšen tradičným národným produktom.

Suroviny pre 4 osoby

Príprava:

plnka:

Zmiešajte ryžu, 2 ženšenové korene, pór, 6 plodov cicimka, polovica z kustovnice a 2 strúčiky cesnaku. Kurča zmesou naplňte a zašite.

kurča:

Naplnené kurča vložte do hrubostenného hrnca len o niečo väčšieho než kurča. Zalejte vodou, pridajte zvyšné prísady (2x ženšen, 6x cicimka, kustovnicu, 2x cesnak, sezam, sezamový olej, soľ a korenie, pokojne pridajte aj pár jadier vlašských orechov), uveďte rýchlo do varu, potom znížte výkon a pomaly varte najmenej 2-3 hodiny. Vývar má byť hustý, ľahko zakalený a kurča má byť uvarené tak, aby sa mäso uvoľňovalo z kostí.

V prípade núdze môžete namiesto cicimku použiť sušené slivky (pokiaľ možno bez kôstok) alebo krížalky.

Pripravíme si ingrediencie
...
Na panvici opražíme sezam
Na panvici opražíme sezam
Na dno pekáča rozprestrieme cibuľu a posypeme kustovnice
...
Na cibuľu a kustovnicu dáme kuracie stehná a pečieme cca 40 min. na 200 ° C
...
Upečená kuracie stehná s kustovnice
...
Upečená kuracie stehná s kustovnice
...

Ukážka originálne prípravy

(Flash video - je nutný prehliadač podporujúci Flash)

Pozn .: Pani používa čerstvý ženšenový koreň, ktorý je v ázijských krajinách bežne k dostaniu.