Recept: Posilňujúci kurací vývar so ženšenom

Suroviny:

  • 1 až 2 celé korene ženšenu
  • kuracie mäso na polievku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 1 cibuľa
  • zelenú petržlenovú vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • vodu

Príprava:

Najprv očistíme mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, cesnak a opláchneme kuracie mäso. Všetko vložíme do hrnca, pridáme korene ženšenu, zelenú petržlenovú vňať, trochu soli a zalejeme studenou vodou. Varíme cca 30-40 minút.

Po uvarení koreň ženšenu, cibuľu, cesnak a zelenú petržlenovú vňať vyberieme, uvarené mäso oberieme a spolu so zeleninou nakrájame do polievky.

Potom podľa chuti dosolíme a okoreníme.

Hotovú polievku môžeme podávať s na drobno nakrájaným pórom.

Tip:

Celý koreň ženšenu môžeme pridať do takmer akejkoľvek polievky (zeleninový vývar, kurací vývar, hovädzí vývar, ...). Dlhým varením sa účinné látky ženšenu krásne dostanú do vývaru a prepožičia mu zaujímavú príchuť. Uvarený koreň má a mierne horkastú chuť, takže je nejedzte ak nemáte radi horké. Vývar nie je horkastou chuťou cítiť.

Ďalšie fotografie

obrázok príprava polievky s Panax ginsengobrázok príprava polievky s Panax ginsengobrázok príprava polievky s Panax ginsengobrázok príprava polievky s Panax ginseng