Recept: Posilňujúci kurací vývar so ženšenom
Suroviny:
- 1 až 2 celé korene ženšenu
- kuracie mäso na polievku
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/4 zeleru
- 1 cibuľa
- zelenú petržlenovú vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- vodu
Príprava:
Najprv očistíme mrkvu, petržlen, zeler, cibuľu, cesnak a opláchneme kuracie mäso. Všetko vložíme do hrnca, pridáme korene ženšenu, zelenú petržlenovú vňať, trochu soli a zalejeme studenou vodou. Varíme cca 30-40 minút.
Po uvarení koreň ženšenu, cibuľu, cesnak a zelenú petržlenovú vňať vyberieme, uvarené mäso oberieme a spolu so zeleninou nakrájame do polievky.
Potom podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Hotovú polievku môžeme podávať s na drobno nakrájaným pórom.
Tip:
Celý koreň ženšenu môžeme pridať do takmer akejkoľvek polievky (zeleninový vývar, kurací vývar, hovädzí vývar, ...). Dlhým varením sa účinné látky ženšenu krásne dostanú do vývaru a prepožičia mu zaujímavú príchuť. Uvarený koreň má a mierne horkastú chuť, takže je nejedzte ak nemáte radi horké. Vývar nie je horkastou chuťou cítiť.