Recept: Ako pripraviť lektvar šiestich chuťou s rehmániou

Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou

Ako správne uvariť bylinné zmesi podľa tradičnej čínskej medicíny vám popíšem v tom to receptu. Postup je v podstate vždy rovnaký pri všetkých zmesí, ktoré ponúkame. Dnes si pripravíme Lektvar šiestich chuťou s rehmániou ...

potrebujeme:

Pozor: do tejto zmesi sa nepridáva ženšen.

Príprava:

Pri príprave postupujeme úplne rovnakým sposobom ako u generálneho posiľňujúceho lektvaru (viz. návod). Hotový odvar uchovávame v chladničke, mali by ste ho spotrebovať počas 3 dní, popíjame ho teplý 2x - 3x denne. Nikdy ho neohrievame v mikrovlnnej rúre, zničili by sme tak niektoré zdraviu prospešné látky.

Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - ingrediencie
Pripravíme si všetky ingrediencie
Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - ingrediencie v kanvici
Bylinnú zmes a ženšen TaiwanTCM LIANG vložíme do kanvice
Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - všetko zalejeme vodou
Byliny zalejeme 1 litrom vody a necháme stáť 30 minút pri izbovej teplote
Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - odstáta zmes po 30 minútach
Odstáta zmes bylín po 30 minútach
Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - zmes varíme 30 minút
Zmes uvedieme do varu, potom znížime plameň a varíme 30 minút
Príprava lektvaru šiestich chutí s rehmániou - hotový odvar
Hotový odvar ... na zdravie :-)